Lid worden?

Ben je geïnteresseerd en wil je graag bij onze groep komen? Dan kan je natuurlijk ook eerst eens komen kijken en een paar opkomsten meedraaien om te zien of je het echt leuk vind.
(maak een afspraak via bevers@adelbertusgroep.nlwelpen@adelbertusgroep.nl of scouts@adelbertusgroep.nl)

Als je er na 3 keer kijken geen genoeg van kan krijgen (en dat kan je niet) dan wordt je lid. Je krijgt van de leiding een inschrijfformulier en als je eenmaal een tijdje lid bent zal je ook geïnstalleerd worden zodat je er helemaal bijhoort.

Vanaf de dag van de vierde opkomst gaat de contributie in, ook moet je voor je installatie het Scouting uniform hebben aangeschaft. Het uniform is verkrijgbaar bij leiding. Wij dragen niet de uniformblouses maar een leuke sweater en ’s zomers een leuk t-shirt.

Lidmaatschap

Lid zijn van Scouting Adelbertus betekent ook dat je lid bent van de landelijke vereniging Scouting Nederland. De contributie voor Scouting Nederland is al verwerkt in de groepscontributie en wordt door de groep afgedragen aan Scouting Nederland. Als lid van Scouting Nederland ontvang je korting bij de Scoutshop, maar ook bij andere winkels (bv. Soelaart in Haarlem). Ook krijg je elke kwartaal een Scoutingblad waarbij de  middelste vier pagina's gaan over onze eigen groep.

Contributie

Bij scouting Adelbertus betalen de jeugdleden een contributie van €34 per kwartaal. Dit wordt via een automatische incasso geïnd door onze penningmeester.

Naast de contributie worden er kosten gerekend voor een slaapweekend (meestal tussen de €7.50 en €10) en voor het zomerkamp (in 2014 was dit €102). Omdat dit losse evenementen zijn die buiten de gewone opkomsten vallen en op inschrijving gaan zijn deze kosten niet meegenomen in de contributie.