Nu scouting Adelbertus veel nieuwe leiding erbij heeft gekregen is er voor de ervarener leiding ruimte gekomen om opzoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Paul is er daar begrijpelijk, maar toch helaas ook één van. Op zaterdag 21 oktober hebben wij daarom tijdens de Rowans opkomst afscheid van hem genomen. Dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot!

Paul gaf voor hij begeleider werd van de Rowans al leiding bij de Scouts. Hier en bij de Rowans werd al snel duidelijk dat Paul met slagroom in de buurt niet te vertrouwen is, houdt van slagbal of blikkie trap, graag mini-pioniert en het allerliefste zich om het vuur bekommert. Dit alles werd daarom in de vorm van een strijd tussen Paul en Joost, de nieuwe begeleiding bij de Rowans, gegoten. Nog nooit hebben we zo fanatiek gemini-pioniert, hout verplaatst naar de kampvuurkuil, warm erbij gezeten of zijn we onder de slagroom gekomen. Nadat de strijd was besloten was het tijd voor de bedankjes en broodjes worst gewarmd op het kampvuur. 

Wij willen Paul bedanken voor zijn inzet tijdens en naast de opkomsten. Wij hopen hem natuurlijk nog terug te zien tijdens de klusdagen of op visite tijdens de opkomst. En anders komen we hem vast en zeker tegen in de Flevopolder waar hij nu al voor enige tijd als kampstaf zijn ei kwijt kan.

Afgelopen vrijdag hadden wij een speciale opkomst die in het teken stond van "Opa" Henk. Henk Betjes is natuurlijk niet echt onze opa, maar voelde door zijn jarenlange inzet voor de groep wel zo. Helaas moeten wij nu afscheid van hem nemen, nu hij gestopt is met zijn werkzaamheden voor de groep en op/rond de blokhut. 

Voor opa Henk zijn afscheid hadden we de afgelopen weken allerlei tekstjes, tekeningen en foto's gemaakt. Tijdens de opkomst moesten de kinderen laten zien wie nu de nieuwe opa Henk kon worden. Er waren verschillende posten met waar opa Henk heel goed in is. Namelijk, als kok gingen we pannenkoeken bakken, als verhuurder hebben we een plattegrond van de blokhut gemaakt, als beheerder alle klusvragen beantwoord, als opa gezellig een oud hollands spelletje gespeeld en als klusser hebben we laten zien dat we een vaste hand hebben. Na alle posten was het tijd voor de cadeau's, Henk is overladen met cadeau's van ons. Speciaal vanuit Scouting Nederland is opa Henk beloont met een Brons waarderingsteken voor al zijn inzet bij de groep.

We willen opa Henk enorm bedanken voor alles wat hij voor onze groep heeft gedaan. Hopenlijk zien we hem nog regelmatig terug bij de groep voor een drankje of op zomerkamp samen met Opa Jil. 
Voor nu wensen wij hem veel plezier in zijn nieuwe huis toe en hopen wij dat hij geniet van alle cadeau's.

Het is eindelijk zover, vanaf januari 2016 starten we een nieuwe bevergroep bij onze scouting!

Bever zijn jongens en meisjes van *4-7 jaar.

De bevers gaan vanaf januari 2016 elke zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 avonturen beleven ik het dorp Hotsjit

Hotsjietonia is een fantasiedorp waar het kind Stuiter elke week nieuwe avonturen beleefd. Stuiter gaat elke week met de bevers op pad om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Bij elke bewoner in het dorp leren ze weer iets anders. Zo leer je bijvoorbeeld bij Bas Bos alles over het bos, bij Rebbel leer je alles over dieren en bij Keet Kleur ga je knutselen.

kaart van het bever land

Lijkt het uw kind leuk om bij de bever van de Adelbertusgroep te komen?

Kijk dan voor meer informatie op onze bever pagina

of stuur een mailtje naar bevers@adelbertusgroep.nl 

Tot gauw! 

* van af het schooljaar waarin de bever 5 wordt is hij/zij van harte welkom! 

Afgelopen weekend zijn er een aantal leiding naar de Scout-In geweest. Na een mooie lichtshow opening en een goed feestje op vrijdag. Hebben we zaterdag verschillende workshops gevolgd van "Step Outside! het Beverthema" tot "O nee Roverscouts (stam) wat nu?". Voor elke speltak kon je verschillende workshops volgen. 'S avond hebben we weer een mooi feestje gebouw in de verschillende feesttenten. 

Zondagochtend na een zeer korte nacht hebben we bijna allemaal nog een workshop gevolgd. En na een korte maar gezellige afsluiting, moesten alle tenten weer opgeruimd worden en de bagage weer in de auto gestopt worden.

De leiding heeft dit weekend veel geleerd en heel veel nieuwe leuke spelideeën opgedaan voor het nieuwe seizoen.

Op zondag 6 september is de DEEN jeugdsponsoractie weer van start gegaan! Dit jaar mogen wij met Scouting Adelbertus meedoen in de DEEN aan de Maerten van Heemskerckstraat in Heemskerk.

Hoe gaat de actie in zijn werk? Gedurende 6 weken (vanaf 6 september tot en met 17 oktober) ontvangt elke klant bij DEEN bij iedere €15,- aan boodschappen én bij speciale actieproducten een sponsormunt en een actiekaart. De sponsormunt kan ingeleverd worden voor een vereniging naar keuze, zoals Scouting Adelbertus, door simpelweg de munt in de doorzichtige koker te deponeren. Indien u uw boodschappen bij een ander filiaal van DEEN doet, kunt u de munten meenemen naar de scouting en deze in de blokhut achterlaten. Hoe meer munten wij voor de scouting verzamelen, hoe hoger het sponsorbedrag dat wij ontvangen van DEEN. Met de 

actiekaart ontvangt u kortingen op A-merken.

Om Scouting Adelbertus te promoten en extra munten in te zamelen zullen wij ook op zaterdag 26 september in de ochtend een leuke actie houden in de DEEN supermarkt.

Pagina 1 van 5