Scouting Adelbertus heeft op 28 Februari met de jeugdleden geholpen het Molenbos op te ruimen. Elke keer als we een spel wilden doen in het bos werden wij gehinderd door rondslingerde bierflesjes, kranten, bakjes en nog veel meer afval. De paden waren ook niet meer goed te bewandelen, omdat er allemaal omgevallen bomen overheen lagen en struiken over het pad zijn gaan hangen. 

Dus besloot de stam dit jaar om samen met de boswachters van PWN een afspraak te maken om het Molenbos op te gaan ruimen en het zo weer veilig voor de kinderen te maken. Scouting Adelbertus heeft al eerder een boswerkdag georganiseerd en dit was destijds een enorm succes. PWN hielp ons toen en nu weer door het verschaffen van grijpstokken, vuilniszakken en handschoenen.

Om 10 uur stonden de enthousiaste jeugdleden voor de blokhut aan de Marquettelaan klaar om in het bos aan de gang te gaan. Na uitleg over het wie, wat en waar, gingen wij met zijn alle naar het Molenbos om eerst afval te gaan rapen. In spelvorm natuurlijk!: “Wie vindt het raarste stuk afval in het bos?”. Een voor een kwamen de welpen en scouts aanrennen met de meest rare dingen uit het bos. De eerste welp kwam met een schoen aan gerend, de tweede met 14 plastic doosjes aan en de rest ging toen hard opzoek naar nog gekker afval. 

Na 2 uur afval rapen, en 10 vuilniszakken verder, was het bos zo ongeveer leeg van afval. Tijd om lekker te gaan lunchen met zijn alle in de blokhut. Het perfecte moment om elkaar te vertellen over alle bizarre vondsten. Na de lunch gingen we terug naar het Molenbos, om de bomen en struiken van de paden te halen. Dit ging super snel! Het hout dat weg werd gehaald, hebben wij natuurlijk niet zomaar in het bos gegooid. Hier konden houtwallen van worden gemaakt om zo de kleine diertjes en beestje een onderkomen te geven. Om 14 uur was bijna alles klaar en genoeg tijd over om het net opgeruimde bos uit testen met een heerlijk potje Levend Stratego.

a een lange dag van opruimen en spelen gingen alle kinderen van de Adelbertus met een goed en moe gevoel naar huis toe. Wij als leiding kijken nu uit naar een nieuw zomerseizoen in een mooi opgeruimd bos.