De Welpen bij de Adelbertusgroep bestaat uit jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar. 

Elke vrijdag van 18:30 tot 20:30 hebben we opkomst en beleven we avonturen in de jungle. 

De avonturen zijn gebaseerd op het klassieke verhaal van Rudyard Kipling: Het Jungleboek, dit boek gaat over Mowgli, een jongentje dat in de wildernis terecht komt en opgenomen wordt door een wolvenhorde. De wijze wolf Akela is de leider van de horde en samen met Baloe, de oude bruine beer en Bagheera, de zwarte panter voedt zij Mowgli op. Samen met de wolven, Baloe de beer, Bagheera de panter, Kaa de slang en nog vele andere dieren beleeft Mowgli vele avonturen in de jungle. 

Iedere week spelen de Welpen in het thema, de ene keer verkennen we de jachtgebieden van Bagheera, Baloe of Kaa een andere keer komen we meer te weten over een bepaald onderwerp en verdienen misschien wel een insigne. Soms gaan we het bos in voor een speurtocht of een spannend spel. 

Een aantal keer per jaar hebben we een weekend, dit betekend dat je samen met de andere Welpen een nachtje in onze blokhut blijft slapen. Op zo’n weekend beleven we natuurlijk veel, hebben we een hoop lol en natuurlijk een gezellig en warm kampvuur. 

Het grootste avontuur van het jaar is toch wel het zomerkamp. Dan gaan we met z’n allen een weekje weg ergens in Nederland. Deze week staat bol van avontuur, gezelligheid, lol en heel, heel veel spelletjes en uitdagingen! Echt Scouting dus! Ieder kamp heeft zijn eigen thema, zo hebben we al een Ontdekkingsreis gemaakt, maar ook een Harry Potter kamp, een Koning van Katoren kamp (naar het boek van Jan Terlouw) en afgelopen jaar gingen we opzoek naar de Ring.

Lijkt het jouw leuk om Welp bij de Adelbertusgroep te worden? 

Stuur dan een mailtje en meld je aan!

Je kunt drie keer kijken en pas daarna hoef je te beslissen of je blijft