Ligging

Blokhut Onze blokhut staat op een terrein van circa 900 m². Het terrein wordt aan twee kanten omringt door een tennisbaan, aan de andere zijde bevindt zich het landgoed van kasteel Marquette en aan de laatste zijde de Marquettelaan. Het terrein is geheel afgezet met een hek met een afsluitbare toegang aan de zijde van de Marquettelaan.

De blokhut bevindt zich op zo'n 15 minuten loopafstand van het centrum, het Noord-Hollands Duinreservaat, en op 5 minuten lopen van het zwembad "De Waterakkers".

De blokhut

De blokhut heeft twee grote lokalen van circa 60m² en een stafruimte met zitje. Beide lokalen hebben een open haard, maar alleen in de open haard in het scoutslokaal kan gestookt worden.

Aan het scoutslokaal grenst een keuken met bar, 4-pits gasfornuis en een grote koelkast met vriezer. De keuken is eind 2009 geheel vernieuwd.
Grenzend aan de hal is de wasruimte. Deze bestaat uit twee toiletten, één grote wasbak met twee kranen en een douche.

In het Scoutslokaal bevinden zich een 50-tal stoelen en stapeltafels. Het Welpenlokaal heeft vier opklapbare tafels en twee banken.
Alle ruimtes zijn voorzien van centrale verwarming opgedeeld in twee systemen met een eigen thermostaat.

De kosten voor het verhuur bedragen € 3.75 per persoon per overnachting, met een minimum van 15 personen voor scouting groepen. Het bedrag bedraagt € 4 per persoon per overnachting, met een minimum van 15 personen voor overige. De kosten zijn inclusief energie, vuilafvoer en gebruik van draadloos internet. 

ToilettenKeukenStaf-Lokaal
Keuken
Welpen-lokaal Scouts-Lokaal Kampvuurkuil
Esta-Lokaal Scouts-Lokaal Kampvuurkuil

Het terrein

Op het terrein staat naast de blokhut een apart gebouwtje voor de Stam, dit wordt niet mee-verhuurd. Daarnaast is er een kampvuurkuil met zitplaatsen te vinden. Stookvergunning hiervoor is op aan te vragen bij de verhuurder.

Op onze eigen terrein is genoeg ruimte is voor diverse spellen. Voor grote activiteiten maken wij vaak gebruik van het speelveld op het landgoed kasteel Marquette en het Molenbos die beide naast de blokhut liggen.

Kamperen en het parkeren van auto's op het terrein is niet toegestaan.

Bezienswaardigheden

Uiteraard is er in Heemskerk genoeg te doen en te bezichtigen, zoals de duinen, het strand en het zwembad. 
In de blokhut ligt een map met alle bezienswaardigheden, spel-ideeën, speurtochten, supermarkten etc.

Adres en route