Net als vorige jaren doet Scouting Adelbertus ook mee aan de landelijke actie van NL DOET. Elk jaar gebruiken we deze actie om de blokhut en omgeving op te knappen. Op deze manier blijft de blokhut in een goede staat en kunnen wij het rest van het jaar er met plezier gebruik van maken. Soms gaat het om hele grote klussen, zoals destijds de verbouwing van de kampvuurkuil. En soms om de kleinere, maar niet minderbelangrijke, klussen. Deze kleinere klussen staan dit jaar op het programma. Iedereen die kan en wil, vragen we om te komen helpen en er een gezellige dag van te maken. Iedere hulp is welkom, ook als het maar een uurtje is of twee linkerhanden die een steentje komen bijdragen! 

NL DOET wordt gehouden op vrijdag 20 maart en op zaterdag 21 maart. Beide dagen gaan we hard aan de slag. Op de zaterdag word er voor een heerlijke lunch gezorgd. Hier onder vind u de klussen die we willen gaan doen. 

Het is fijn als u zich aanmeld zodat we rekening kunnen houden met de inkopen van de lunch maar spontaan langs komen is natuurlijk ook prima. Aanmelden kan op info@adelbertus.nl Voor NL doet staat het onderhoud aan de blokhut centraal, daarbij zijn de onderstaande punten actueel: 

* Vervangen van het keukenkozijn 
* Vervangen van het achterkozijn van de Rowans basis. 
* Het gedeeltelijk vervangen van de betimmering aan de achterzijde.(tevens voorbereiding voor de veranda). 
* Het schilderen van de betimmering aan de achterzijde. 
* Het vervangen van de complete buitenverlichting (nieuwe bulleye`s en voorzien van LED lampen) 
* Afvoerpijp van open haard scouts lokaal goed monteren. 
* Ventilator in toiletruimte vervangen. 
* Metalen roosters bij de beide nooddeuren in tegelwerk verzinken en de bak voorzien van grind. 
* Verder hier en daar nog wat schilderwerk bijwerken.